Dôchodkyňu chceli olúpiť chlapci vo veku 16 a 12 rokov

01.08.2012 Prešov

Prešov 1. augusta (TASR) – Zo zločinu lúpeže obvinil prešovský policajný vyšetrovateľ 16-ročného mladíka z Ľubotína, okres Stará Ľubovňa.
Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik dnes informoval, že obvinený mal v nedeľu (29.7.) spolu so svojím 12-ročným bratrancom, približne o 14.30 h na Duklianskej ulici v Prešove prepadnúť 81-ročnú ženu.
Dvojica si údajne vyhliadla staršiu ženu, ktorá v tom čase prechádzala po chodníku z Duklianskej na Veselú ulicu. Na spôsobe prepadnutia ženy sa údajne vopred dohodli.
"Maloletý chlapec sa žene najprv prihovoril a prešiel s ňou niekoľko metrov. Vzápätí ženu chytil za kabelku a chcel jej ju vytrhnúť. Keď videl, že sa mu to nepodarí, tak z náprsného vrecka vytiahol úzky ostrý kameň, ktorý jej z blízkosti hodil do tváre a ušiel," spresnil hovorca.
Podľa predbežného vyšetrovania obvinený stál po celý čas neďaleko a lúpež sledoval. Dôchodkyňa mala bodnú ranu na tvári, ktorá si vyžiadala lekárke ošetrenie. K odcudzeniu kabelky a k inému zraneniu nedošlo.
Džobanik dodal, že staršieho z dvojice vyšetrovateľ v utorok zadržal a po vznesení obvinenia umiestnil do cely policajného zaistenia. Mladší z dvojice vzhľadom na svoj vek nie je trestne zodpovedný.
 

Vyberte región